Bloggen

Tack Corona

Skriven av Emma Forsgren & Gustav Roth

Den här våren har det varit mycket snack om ”när vi återgår till det normala.” Men de flesta av oss har nog börjat inse att det normala, as we know it, knappast kommer tillbaka. Och precis som många säkert redan tänkt – frågan är om det är så himla tokigt?  En undersökning från Storbritannien visade att det bara var 1 av 10 som ville..

Medarbetaren har aldrig fel

Skriven av Sanna Sundell

Jag älskar att jobba med hur man skapar den ultimata kundupplevelsen, och det är också därför jag fascineras av att utveckla hur man bygger en bra medarbetarupplevelse. För det är faktiskt också en kundupplevelse...

Hur håller vi ut, ihop och igång på jobbet?

Skriven av Johanna Friman

Wöhöö! Lite stolta blev vi allt när Louise Andersson, marknadsansvarig på Jobylon, hörde av sig och undrade om vi på Doings kunde vara med i deras HR-vlogg #HReats. Louise ville att vi skulle dela..

2020 – I år får vi ihop kompetensförsörjning och lärande för att möta frågan om kompetensbrist!

Skriven av Camilla Wikland

Det kliar i fingrarna särskilt såhär i början av året för en kompetensutvecklingsnörd som jag själv. Länge har vi som jobbar med dessa frågor stått beredda för det som nu verkar hända. Vad är..

Att leda i med- och motvind

Skriven av Lena Noaksson

Att få medarbetarna att engagerat haka på när det är medvind och solen strålar sägs ju inte vara så svårt. Däremot tycker jag att vi gärna problematiserar över hur svårt det är att leda..

The Asshole Test

Skriven av Gustav Roth

Vet ni han riskkapitalisten Chris Sacca? Med sitt stora skägg och karaktäristiska skogshuggarskjorta ser han ser lite ut som en rockstjärna i ett band för Söderhipsters. Men trots sitt okonventionella yttre är han är..

Att leda förändring – 5 lärdomar från startup-världen

Skriven av Leila & Tony

Hej bästa kämpande chef! Särskilt du som kämpar med att skapa mer förändringskraft hos dina medarbetare. Men som har medarbetare som redan idag klagar över överbelastning, som vill ha löneförhöjning så fort en ny..

Learning overload?

Skriven av Camilla & Frida

Svunnen är den one-size-fits-all-tid, när kompetensutveckling handlade om att samla alla på samma tid och plats för att lyssna på en person som levererar ett förutbestämt innehåll. Idag ger sociala medier, intranät, specialdesignade spel,..

Human Onboarding

Skriven av Anna Hamilton m vänner

Oh no. Inte ett system till. Inte ännu en färgglad app som ska lösa allt som de där fyrtioelva andra verktygen inte kunnat göra. Nu finns det ”äntligen ett sätt att jobba effektivare, mindre..

LEVA – LÄRA – GÖRA

Skriven av Camilla Wikland

Bristen på kompetens inom ett flertal branscher är skriande! I teknikföretagens senaste rapport för 2018 menar tre av fyra medlemsföretag att verksamheten har påverkats av brist på kompetens. För en tredjedel av företagen konstateras krasst att man helt enkelt gått..

People Change Management

Skriven av Emma Forsgren

  ”BOHICA”(= Bend Over Here It Comes Again) Redan på 80-talet var man förändringstrött. Detta uttryck (hört hos en kund som varit med länge…) vittnar om inställningen till de ständiga omorganisationerna redan då. Förändringarna och inte minst den digitala utvecklingstakten..

Soft skills i innovationsarbete

Skriven av Eva Lindvik

Som jag har sett fram emot #förändringslunch med Susanne Fuglsang! Kvinnan med den ubercoola titeln Queen of Hacks och innovationskatalysator på Innovation Pioneers. Vi ses på Berns asiatiska och sätter oss i de röda..

Sluta leka kontor

Skriven av Eva Lindvik

  Det har väl inte ha undgått någon vid det här laget att vi lider av svår engagemangsbrist på arbetsplatser idag. Bara ca 1 av 6 är engagerade i sitt jobb. Engagemang byggs upp..

Utan samarbete – ingen digitalisering

Skriven av Sanna Sundell

De som fortfarande hävdar att digitalisering bara handlar om teknik har missat hela poängen. I början handlade digitalisering om papper som scannades in och blev därmed digitalt. Digitaliseringen har de senaste 10 år accelererat..

Varför väljer kunderna er 2025?

Skriven av Alla Doers

Fundera på det några ögonblick. . . . Vad skapar lojala kunder idag? Vad gör att kunderna väljer att vara kvar hos er och inte gå till konkurrenten? Vad gör er unika nu och..

Tillit som ger resultat

Skriven av Eva Lindvik

Hur kan man prestera på topp och samtidigt må fantastiskt bra? Vilket är det ultimata ledarskapet för att möjliggöra det? Dessa frågor är vad som driver Sunniva Fallan Röd varje dag, då hon åker..

Vad mår du bra av?

Skriven av Johanna Friman

Jag minns en av mina första chefer som sa till mig när jag slutade på hans företag. Året var 1999. ”Johanna, glöm aldrig att du bara kan bli bäst på det du är bra..

Det är inte tanken som räknas!

Skriven av Sanna Sundell

Förändring. Det där ordet som vissa älskar och andra hatar men som vi alla ändå behöver förhålla oss till. Många organisationer och verksamheter tävlar just nu i förmågan och kraften att genomföra förändring.  Den..

Vart är vi på väg?

Skriven av Eva Lindvik

”Vart är vi på väg?” Lika svårt som det är att naila Kristian Luuks frågor på 10-poängs nivån i På spåret (jag lyckas aldrig, skall erkännas…) är det att lista ut slutdestinationen på det..

Dags för psykosociala brandövningar

Skriven av Denise Broberg

Du kanske är bekant med The Pareto Principle, eller 80/20 regeln som den också kallas. Den går ut på att 20% av vår ansträngning ansvarar för 80% av resultatet. Med andra ord så kan vi säga..