Bloggen

Personlig utveckling – från självuppfyllnad till global hållbarhet

Skriven av Stina Arnby

Personlig utveckling har länge varit ett hett ämne i alla dess former. De senaste 10 åren har vi på arbetsmarknaden, i takt med ett utvecklat teamfokus, sett en glidning mot en typ av personlig utveckling..

Doing Nothing for a Change aka återhämtning

Skriven av Gustav Roth

Allas vår så kära midsommarhelg närmar sig med både firande och återhämtning på agendan. I huvudstaden är prognosen lite som den brukar: Kan bli sol, kan bli regn. Alltid bra att förbereda sig på det senare, men precis som min pappa är jag..

Öka engagemanget med Human Onboarding

Skriven av Johanna Friman

Vad tänker du är ett lyckat digitalt förändringsprojekt? Med den frågan inledde vi förra veckans Learning Lab då vi labbade med frågan hur vi får allas engagemang att använda nya digitala system och verktyg..

Våga leva och leda med tillit som grund

Skriven av Johanna Friman

För några år sedan gjorde vi världens bästa övning hos oss på Doings. Den gick ut på att vi fick identifiera vilka värderingar som var absolut viktigast för var och en av oss. Och inte..

Vi behåller vårt företagsnamn

Skriven av Eva Lindvik

När vi startade Doings för snart 5 år sedan kom vi ifrån en konsultbransch som vi tyckte hade blivit lite… tråkig. Som präglades för mycket av floskler, långa ppt:s och CBS. Vi var trötta på branschens överanvändning och övertro på klassrumsutbildningar och one-size-fits-all-metoder som..

Odlingstider! Så får ni motivationen att frodas

Skriven av Gustav Roth

Våren är här och det börjar äntligen gro och växa i skog, mark och pallkragar. Precis som växter behöver vi människor vissa grundläggande förutsättningar för att växa och må bra och vara motiverade. Men..

Agil HR – från process till produkt med medarbetaren i fokus

Skriven av Leila Ljungberg

Jag är inte här för att frälsa dig att ”agile is the way”. Men jag älskar att inspirera kring hur agila principer inom HR kan ge oss nya, effektiva och roligare sätt att jobba på. Alltså, dags att snacka lite agil HR och hur vi kan skapa smidigare och mer..

Mer måndagar åt folket!

Skriven av Johanna Friman

En av våra viktigaste drivkrafter på Doings handlar om att skapa mer engagemang på våra arbetsplatser. För helt ärligt – det är på tok för många som känner sig oengagerade på jobbet! Gallup gör..

Betalt för att leva värderingarna

Skriven av Emma Forsgren

För mig och oss på Doings är bland det viktigaste som finns att leva som vi lär – att sluta snacka och börja göra. Det gäller förstås också våra värderingar och vår kultur – och att ha strukturer som gör det lätt..

Det vi belönar får vi mer av

Skriven av Emma Forsgren

Äntligen ny lönemodell!   Ända sen jag började på världens bästa konsultbyrå Doings har jag haft ett skav, något som inte känts rätt. Mitt skav handlar om vår lönemodell. Och hur den lönemodellen inte har lirat med..

Vi är Doers men också Beings

Skriven av Gustav Roth

En viktig rutin för att stärka vårt engagemang och vår tillit hos oss på Doings är våra check-in’s. Vi börjar varje vecka med att checka in tillsammans. Man berättar hur man mår, vad som..

5 tips för hållbara medarbetare

Skriven av Alla doers

Världen förändras och det snabbt. Trots ljusglimtar med presidentbyte i väst och vaccinationsgenombrott finns det en fråga som är mer aktuell än någonsin: vårt psykiska mående. Den psykiska ohälsan fortsätter att öka och utmaningen..

Så håller vi – med hjälp av GoreTex, modiga kunder och engagemang

Skriven av Emma Forsgren

Att värna vårt engagemang och ständigt utvecklas är en av våra starkaste drivkrafter på Doings. Både personligt och bolagsmässigt. Både hos oss själva och tillsammans med våra kunder. Coronaåret 2020 har som bekant varit..

Digital julfest – våra bästa tips

Skriven av Alla doers

I år är det, som alla redan insett, uteslutet med fysiska julfester eller julbord. Men samtidigt är det jätteviktigt att mötas, särskilt ett år som detta.  Därför har vi listat ett gäng mer eller mindre tramsiga men viktiga förslag på hur ni får till en minnesvärd digital..

Balansen mellan att agera och acceptera i oroliga tider

Skriven av Emma Forsgren

Imorse hade vi ett digitalt internmöte och unnade oss en hel timmes agendalöst prat. Javisst, crazy eller hur? Att mötas utan agenda är helt emot allt vi brukar göra och förespråka när det kommer..

Bygga företagskultur i pandemitider

Skriven av Alla Doers

Hur tänker du om företagskultur: 1. Man har den kultur man har eller 2. Vi får den kultur vi vill ha. Vi hör till dem som svarar nr 2. Skillnaden mellan 1an och 2an..

5 moment för ett engagerande digitalt möte

Skriven av Doers n friends

Fortfarande, ett halvår in denna pandemi, pratar vi (flera gånger i veckan faktiskt!) med kunder som kämpar med att få till riktigt bra och engagerande digitala möten.  Konsten för att få till engagerande digitala möten handlar i..

Open position: Director of Wellbeing

Skriven av Lena Noaksson

The world of work is unarguably changing and despite the virus sh*t – mostly for the better! However, mental ill-health at work is increasing rapidly and wellbeing has never been a more relevant issue in workplaces. We’ve met a lot of worried companies..

Tillit och ledarskap tack vare Corona?

Skriven av Emma Forsgren & Gustav Roth

Det är hög tid att arbeta på tillit och ledarskap nu hörrni. Trots all denna förståelse om vinster med distansarbete, möter vi fortfarande ledare som utbrister ”Men hur ska jag veta att de jobbar när jag inte SER dem?”  ..

Medarbetaren har aldrig fel

Skriven av Sanna Sundell

Jag älskar att jobba med hur man skapar den ultimata kundupplevelsen, och det är också därför jag fascineras av att utveckla hur man bygger en bra medarbetarupplevelse. För det är faktiskt också en kundupplevelse...