Vi är Doers men också Beings

En viktig rutin för att stärka vårt engagemang och vår tillit hos oss på Doings är våra check-in’s. Vi börjar varje vecka med att checka in tillsammans. Man berättar hur man mår, vad som hänt i helgen, något som gör en glad eller kanske något som känns jobbigt – högt som lågt. Och förstås vilka prioriteringar, to-dos och eventuella behov ens kommande jobbvecka innehåller.

Den här veckan delade någon hur tufft det kändes att vara förälder just nu, medan en annan berättade om de pirrande vårkänslor som hen hade fått av solen. En tredje berättade om hur hens post-corona symptom gjorde att hen fick ligga ner en halvtimme på golvet och hämta andan efter att ha försökt gå till brevlådan för första gången på en månad. Medan en fjärde berättade om sin nya favoritserie på Netflix. (Den här för den som blev nyfiken) Och jag själv ojade mig över bilbränder som sker nattetid där jag bor.

Varför gör vi då detta – delar saker som är helt jobborelaterade? Det enkla svaret är att de inte är orelaterade.

Vi är inte bara Doers – vi är Beings också

Vi må ha ett arbete, en roll, en titel – men i grunden är vi ju människor. Med behov. Och våra liv, privat som arbetsmässigt, är ofrånkomligen sammanflätade. Vi på Doings är fullkomligt övertygade om att genom att dela glädje, sorg och behov i våra liv så blir vi också bättre på jobbet. Det är genom att ta ansvar för HELHETEN som vi kan skapa engagemang och bygga tillit tillsammans.

Genom denna transparens och öppenhet bygger vi vår tillit och stärker vårt engagemang. Att förstå hur mina kollegor har det emotionellt och privat – gör sträckan mycket kortare till att vara produktiva och kreativa tillsammans. Vi är inte bara Doers i vår arbetsroll – vi är även ”Beings”! Och genom att inkludera alla aspekter av vilka vi är som människor blir vi bättre och skapar ännu mer engagemang tillsammans! That’s a given för oss på Doings.

För den som är intresserad – här finns lite mer inspiration kring att skapa tillit på jobbet.

Dela inlägget