Digital julfest - våra bästa tips

Stina Arnby

Eva Linidvik

I år är det, som alla redan insett, uteslutet med fysiska julfester eller julbord. Men samtidigt är det jätteviktigt att mötas, särskilt ett år som detta. Därför har vi listat ett gäng mer eller mindre tramsiga men viktiga förslag på hur ni får till en minnesvärd digital julfest, som sticker ut ifrån den aldrig sinande strömmen av digitala möten i december:

  • Fundera över vad ni behöver just nu. Det kanske inte alls behöver vara hela företaget som samlas bara för att ni brukar? Det ni verkligen behöver är kanske att ses i respektive närmaste team och avsluta året på ett annorlunda, mer närvarande sätt? Kanske är ni t.o.m. färre än 8 och kan ses ute på distans för en promenad och lite glögg? Eventuella hälsningar från ledning/VD/tomte kan spelas in och skickas i förväg eller i form av ett julkort.
  • Gör en julretro. Reflektera tillsammans över året som gått och vad ni vill göra annorlunda framåt. Kanske är det dags att fundera över året som kommer och vilka behov och drömmar vi har? Vad behöver vi av varandra för att få det att hända? Googla “Christmas retro” så hittar du roliga och effektiva upplägg på hur det går till.
  • Digital julmiddag. Buda/posta hem en julmatspåse och anordna en gemensam middag eller glöggprovning. Eller beställ från en webmatbutik och anordna en digital cookalong med en kock eller kanske någon matintresserad på företaget?
  • Anordna en quiz eller bingo. Det kan vara jultema, musikquiz, Kalle Anka-tema eller precis vad som helst. Olika typer av lära-känna-frågor brukar alltid bli kul. Be alla skicka in en ”det visste du inte om mig”-rad eller ”två sanna och en falsk” och sätt ihop en digital Kahoot eller tipsrunda.
  • Pyssla tillsammans. Skriv en juldikt, skriv julrim, vik och klipp snöstjärnor av papper eller dekorera minipepparkakshus. Dela sen i chatten, direkt i mötet eller den gemensamma Slack/Teams/eller vad man nu har-gruppen. Som avslutning göres detta till en rafflande tävling där vinnaren får ett hedersfullt pris.
  • Klä upp eller ut! Ha ett tema eller dresscode som är något annat än övriga 300 dagar vi suttit i videomöten. ”Ugly Christmas sweater”, lösskägg, nobelmiddagsfancy eller bara något rött eller glittrigt?
    Känns allt ovan lite töntigt och tramsigt? BRA! Underskatta inte vikten av lite trams och planering 😊Är det något år vi behöver lite extra skratt och mänsklig interaktion så är det i år!
  • Känns allt lite svårt, krångligt och stressigt? Ta hjälp! Vi på Doings har hållit den här typen av digitala workshops (minus glögg och jultröja osv) hela 2020. Vi hjälper er gärna att sätta ihop en digital julfest eller kick off som passar er.

Lycka till! Önskar er en frisk december!

Dela inlägget