Bekräftelsejunkie? Jag föredrar Doer!

Eva Lindvik

Eva Lindvik

Det är lika bra att erkänna direkt; jag är en bekräftelsejunky. Definitivt. Jag mår som allra bäst när jag känner mig duktig. Det driver mig i mycket av det jag gör. Allt ifrån de avancerade lekarna på barnkalasen till bjudningarna hemma för halva bygden. Det är inte för att jag njuter särskilt mycket av  barnkalas. Verkligen inte! Det är mest för att jag är så jäkla nöjd med mig själv efteråt. För att jag bekräftar mig själv! Eller att få den där vd:n jag coachar, att ta tag i en svår fråga. Det är inte bara för att jag njuter av att utveckla andra. Det är också för att det fyller mig med bekräftelse.

Jag inser hur osvenskt det säkert är att dra ner brallorna och erkänna det. Någon till och med tycker att det är lite fult? Det är säker mera ädelt och fint att beskriva det som drivkrafter att göra gott för andra, eller något sånt. Och det är det ju. Också. Men i grunden har jag ett stort behov av att känna mig nöjd med mig själv. Och det är dessa, och många fler, handlingar som hjälper mig att bekräfta mig själv. Genom att göra och få saker gjort!

Utvecklingen framöver är svår att förutsäga. Det enda vi vet är att det går fortare och fortare. Förändring är ett normalläge numera, det känner alla till och därför är framtiden svår att planera för. Gemensamt utgångsläge är att vi måste vara redo och handlingskraftiga för att vara konkurrenskraftiga idag. Det är som bekant inte de stora fiskarna som äter de små, utan de snabba som äter de långsamma. För det krävs också mod. Mod att våga testa, utan att 100% säkert veta utgången. Mod att ta en eventuell dikeskörning och lära sig av det för att göra rätt nästa gång.

Jag väljer därför att slänga bekräftelsesnacket i väggen och istället kalla mig för en Doer. Jag GÖR saker, får saker gjorda, och mår bra av det! I förändringsarbete sker själva förändringen när ord och strategi omsätts i handling. Själva görandet skapar en snöbollseffekt. Det är en tillfredsställande känsla av att vara igång. Självförtroendet ökar; vi kan! Lusten till förändring vaknar; vi vill! Då händer det grejer!

Oavsett drivkraften bakom visar det sig att själva görandet inte bara uppskattas av mig själv, det är högt efterfrågat hos våra kunder också. För att det skapar effekt och för att det är mycket roligare och mer utvecklande.

Så lämpligt. Därför har vi valt att bygga den huvudsakliga delen av på vår affär på görandet. Vi kallar oss Doers.

Dela inlägget