Bloggen

Vart är vi på väg?

Skriven av Eva Lindvik

”Vart är vi på väg?” Lika svårt som det är att naila Kristian Luuks frågor på 10-poängs nivån i På spåret (jag lyckas aldrig, skall erkännas…) är det att lista ut slutdestinationen på det allt snabbare förändringståget vi alla sitter i.

Så bara att luta sig tillbaka och njuta av färden, skulle kunna vara ett förnumstigt tips? Och visserligen, det är en viktig inställning. Att inte streta emot och dra i nödbromsen. Det krävs dock att vi ledare hårdtränar vår förändringskompetens och övar oss i att leda det okända. Med den här förändringstakten måste vi släppa behovet av att veta bäst och kunna allt! Då blir vi kvar på perrongen…

Tidningen Chef i samarbete med Experis har utvärderat egenskaper och färdigheter hos finalisterna i Årets Chef, som gör att de skiljer sig från de andra. Dessa färdigheter är framförallt förnämliga förändringskompetenser, dvs att leda i förändring plus förmågan att hantera mellanmänskliga relationer. Det ligger väl i linje med Doings vision och uppdrag: att få förändring att hända och få alla med på tåget!

Vår snabbrörliga och allt mer komplexa omvärld kräver förändringskraftiga ledare och medarbetare som hanterar förändringarna på ett långsiktig hållbart sätt. Ett sätt som skapar utveckling, samarbete och höjer konkurrenskraften!

I vårt eget bolagsbygge och i utvecklingsprojekt hos våra kunder har vi identifierat 7 stycken grundprinciper för att utveckla ett hållbart ledarskap och bygga en förändringskraftig organisation à la 2018:

Värdera tillit före kontroll

Värdera personligt engagemang före dokumenterade kunskaper

Värdera sociala skills och samarbete före processer och verktyg

Värdera medledarskap före hierarkiskt chefskap

Värdera resultatet före arbetsmetoden

Värdera handlingskraft och initiativ före detaljplanering

Prioritera energi och välmående för att uppnå bästa finansiella resultat

Vi menar att det finns värde i samtliga punkter men konstaterar att punkterna till vänster har en väsentligt högre verkningsgrad för att utveckla en förändringskraftig organisation.

Vad tycker ni?

Dela inlägget