Bloggen

LEVA – LÄRA – GÖRA

Skriven av Camilla Wikland

Bristen på kompetens inom ett flertal branscher är skriande! I teknikföretagens senaste rapport för 2018 menar tre av fyra medlemsföretag att verksamheten har påverkats av brist på kompetens. För en tredjedel av företagen konstateras krasst att man helt enkelt gått..

People Change Management

Skriven av Emma Forsgren

  ”BOHICA”(= Bend Over Here It Comes Again) Redan på 80-talet var man förändringstrött. Detta uttryck (hört hos en kund som varit med länge…) vittnar om inställningen till de ständiga omorganisationerna redan då. Förändringarna och inte minst den digitala utvecklingstakten..

Soft skills i innovationsarbete

Skriven av Eva Lindvik

Som jag har sett fram emot #förändringslunch med Susanne Fuglsang! Kvinnan med den ubercoola titeln Queen of Hacks och innovationskatalysator på Innovation Pioneers. Vi ses på Berns asiatiska och sätter oss i de röda..

Sluta leka kontor

Skriven av Eva Lindvik

  Det har väl inte ha undgått någon vid det här laget att vi lider av svår engagemangsbrist på arbetsplatser idag. Bara ca 1 av 6 är engagerade i sitt jobb. Engagemang byggs upp..

Utan samarbete – ingen digitalisering

Skriven av Sanna Sundell

De som fortfarande hävdar att digitalisering bara handlar om teknik har missat hela poängen. I början handlade digitalisering om papper som scannades in och blev därmed digitalt. Digitaliseringen har de senaste 10 år accelererat..

Varför väljer kunderna er 2025?

Skriven av Alla Doers

Fundera på det några ögonblick. . . . Vad skapar lojala kunder idag? Vad gör att kunderna väljer att vara kvar hos er och inte gå till konkurrenten? Vad gör er unika nu och..

Tillit som ger resultat

Skriven av Eva Lindvik

Hur kan man prestera på topp och samtidigt må fantastiskt bra? Vilket är det ultimata ledarskapet för att möjliggöra det? Dessa frågor är vad som driver Sunniva Fallan Röd varje dag, då hon åker..

Vad mår du bra av?

Skriven av Johanna Friman

Jag minns en av mina första chefer som sa till mig när jag slutade på hans företag. Året var 1999. ”Johanna, glöm aldrig att du bara kan bli bäst på det du är bra..

Det är inte tanken som räknas!

Skriven av Sanna Sundell

Förändring. Det där ordet som vissa älskar och andra hatar men som vi alla ändå behöver förhålla oss till. Många organisationer och verksamheter tävlar just nu i förmågan och kraften att genomföra förändring.  Den..

Vart är vi på väg?

Skriven av Eva Lindvik

  ”Vart är vi på väg?” Lika svårt som det är att naila Kristian Luuks frågor på 10-poängs nivån i På spåret (jag lyckas aldrig, skall erkännas…) är det att lista ut slutdestinationen på..