Bloggen

Learning overload?

Skriven av Camilla W & Frida M

Svunnen är den one-size-fits-all-tid, när kompetensutveckling handlade om att samla alla på samma tid och plats för att lyssna på en person som levererar ett förutbestämt innehåll. Idag ger sociala medier, intranät, specialdesignade spel,..

Human Onboarding

Skriven av Anna Hamilton m vänner

Oh no. Inte ett system till. Inte ännu en färgglad app som ska lösa allt som de där fyrtioelva andra verktygen inte kunnat göra. Nu finns det ”äntligen ett sätt att jobba effektivare, mindre..

LEVA – LÄRA – GÖRA

Skriven av Camilla Wikland

Bristen på kompetens inom ett flertal branscher är skriande! I teknikföretagens senaste rapport för 2018 menar tre av fyra medlemsföretag att verksamheten har påverkats av brist på kompetens. För en tredjedel av företagen konstateras krasst att man helt enkelt gått..

People Change Management

Skriven av Emma Forsgren

  ”BOHICA”(= Bend Over Here It Comes Again) Redan på 80-talet var man förändringstrött. Detta uttryck (hört hos en kund som varit med länge…) vittnar om inställningen till de ständiga omorganisationerna redan då. Förändringarna och inte minst den digitala utvecklingstakten..

Soft skills i innovationsarbete

Skriven av Eva Lindvik

Som jag har sett fram emot #förändringslunch med Susanne Fuglsang! Kvinnan med den ubercoola titeln Queen of Hacks och innovationskatalysator på Innovation Pioneers. Vi ses på Berns asiatiska och sätter oss i de röda..

Sluta leka kontor

Skriven av Eva Lindvik

  Det har väl inte ha undgått någon vid det här laget att vi lider av svår engagemangsbrist på arbetsplatser idag. Bara ca 1 av 6 är engagerade i sitt jobb. Engagemang byggs upp..

Utan samarbete – ingen digitalisering

Skriven av Sanna Sundell

De som fortfarande hävdar att digitalisering bara handlar om teknik har missat hela poängen. I början handlade digitalisering om papper som scannades in och blev därmed digitalt. Digitaliseringen har de senaste 10 år accelererat..

Varför väljer kunderna er 2025?

Skriven av Alla Doers

Fundera på det några ögonblick. . . . Vad skapar lojala kunder idag? Vad gör att kunderna väljer att vara kvar hos er och inte gå till konkurrenten? Vad gör er unika nu och..

Tillit som ger resultat

Skriven av Eva Lindvik

Hur kan man prestera på topp och samtidigt må fantastiskt bra? Vilket är det ultimata ledarskapet för att möjliggöra det? Dessa frågor är vad som driver Sunniva Fallan Röd varje dag, då hon åker..

Vad mår du bra av?

Skriven av Johanna Friman

Jag minns en av mina första chefer som sa till mig när jag slutade på hans företag. Året var 1999. ”Johanna, glöm aldrig att du bara kan bli bäst på det du är bra..

Det är inte tanken som räknas!

Skriven av Sanna Sundell

Förändring. Det där ordet som vissa älskar och andra hatar men som vi alla ändå behöver förhålla oss till. Många organisationer och verksamheter tävlar just nu i förmågan och kraften att genomföra förändring.  Den..

Vart är vi på väg?

Skriven av Eva Lindvik

  ”Vart är vi på väg?” Lika svårt som det är att naila Kristian Luuks frågor på 10-poängs nivån i På spåret (jag lyckas aldrig, skall erkännas…) är det att lista ut slutdestinationen på..

Dags för psykosociala brandövningar

Skriven av Denise Broberg

Du kanske är bekant med The Pareto Principle, eller 80/20 regeln som den också kallas. Den går ut på att 20% av vår ansträngning ansvarar för 80% av resultatet. Med andra ord så kan vi säga..

Så blir du en digital Doer!

Skriven av Emma Forsgren

Forskning visar att omkring 70% av större förändringsprocesser i stora bolag misslyckas. Enligt Harvardprofessorn John Kotter beror det på flera saker men framförallt på avsaknad av ’sence of urgency’. I digitala förändringsprocesser är det ofta..

Lisa Lindström – THE Doer!

Skriven av Eva Lindvik

Med vissa personer stiger temperaturen i rummet. Lisa Lindström är en sån. Åtminstone om man skall döma av min närmast febriga reaktion av inspiration efter vår förändringslunch. Jag insåg direkt att det här inte..

Det handlar om människor, trots allt!

Skriven av Lena Noaksson

I går var jag på H.K.H prins Daniels Entreprenörsdagar. Doings var en av 100 utvalda entreprenörer i hela Sverige som bjudits in till en dag full av nätverkande, erfarenhetsutbyte och massor med inspiration! Så..

Tjäna mer pengar på folk

Skriven av Anna Hamilton

Jaha, tänker du nu. Vad är det för en kapitalist som ska uttala sig igen? Denna gång är det ingen kapitalist utan en humanist och beteendevetare som tar till orda. Tänk så mycket bättre..

Hatkärleken med att vara nybörjare!

Skriven av Jeanette Charpentier

Jag är ny på jobbet. Ny Doer. Det där lilla ögonblicket när det är dags att byta till ny laptop, ny telefon och allt som skall uppdateras, ominstalleras, alla appar ska på plats igen,..

Måste man gilla varandra för att få resultat?

Skriven av Åsa Alexandrow

Nej. Man behöver inte tycka om en enda människa i sitt arbetsteam för att jobba effektivt tillsammans. Provocerande kanske men det är i alla fall vad Susan A. Wheelan, tidigare professor vid Temple University,..

Jag föredrar Doer!

Skriven av Eva Lindvik

Det är lika bra att erkänna direkt; jag är en bekräftelsejunky. Definitivt. Jag mår som allra bäst när jag känner mig duktig. Det driver mig i mycket av det jag gör. Allt ifrån de..